F?men

december 2018
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Hozzvalk:

1 kg zsros ponty fil

s

bors

piros paprika

liszt

Biztos tbben jrtatok mr gy, hogy telepts utn fogott halak nagyon zsrosak voltak. Halszlnek, rntott halnak elksztve nem ppen zletes falat. Taln tbben nem is tudjk, zletes telt kszthetnk bel?le.

Elkszts: A st, borsot, piros paprikt zls szerint sszekeverem. Piros paprikt keveset hasznlok, mert stskor megghet. A kifilzett s szlktlantott filket kb. kt ujjnyi szlesre vgom. A f?szerekkel a halhst alaposan bef?szerezem. Kb. egy rn t llni hagyom. Lisztbe az irdalsokat szthajtogatva beforgatom, olajban pirosra stm. Kretnek slt vagy petrezselymes burgonyt ksztek mell. zls szerint dsztjk.

Halszl fstlt szalonnval

Hozzvalk:

  • 1,5-2 kg vegyes hal, legyen benne ponty is
  • 15 dkg fstlt szalonna
  • 2-3 fej hagyma
  • 7 ev?kanlnyi piros paprika
  • 2 kisebb krumpli
  • 2-3 csves paprika
  • 1 doboz s?rtett paradicsom (70 g)
  • s

Elkszts: Ha megtehetjk, felttlenl legyen benne trpeharcsa is. Az apr halakat a nagyobbak fejeivel s farkaival ptolhatjuk. A bogrcsba fstlt szalonnadarabokat aprtok, olyat, melyr?l lekapartam a paprikt, jl kistm s kt-hrom fej aprra vgott hagymt hervasztok benne. Szrok r egy ev?kanlnyi pirospaprikt, elkavarom s hamar felntm kt-hrom liter vzzel. Kezdem az alaplevet. A lbe hrom-t ledarlt apr halat vagy halfejeket, -farkokat, egy jkora krumplit, kt-ngy csves paprikt s egy kis doboz s?rtett paradicsomot teszek. Fl rig f?zm. Ezutn a krumplit mer?kanlban szttrm. Mikor forr, belerakom a mr beszott haldarabokat. Lassan f?zm, vatosan meg-megkavarom s kstolgatom.